Over mij

Fotonentherapie en Softlasertherapie: een activatie van het zelfherstellend vermogen

De kracht van fotonentherapie
Fotonentherapie is een vorm van lichttherapie. Hierbij wordt de energie van licht ingezet om het lichaam energetisch te versterken. Het licht geeft zijn energie af in kleine ‘energiepakketjes’, ofwel fotonen. Ons lichaam kan deze fotonen opnemen. Vandaar de naam fotonentherapie.

Het menselijk lichaam bevat van nature licht in alle lichaamscellen. Dit zijn biofotonen. Deze zijn noodzakelijk voor alle processen in het lichaam. Het lichaam produceert biofotonen door fotonen uit zonlicht op te nemen. Fotonen worden opgenomen via de ogen, huid en door middel van voeding. In ons lichaam worden ze vervolgens omgezet in biofotonen.

Diverse factoren beperken de opname van zonlicht. Bijvoorbeeld ons klimaat en onze leefstijl binnenshuis, maar ook de kwaliteit van onze voeding en ons drinkwater leiden tot onvoldoende opname van fotonen. Zo krijgt het lichaam een tekort aan biofotonen, waardoor vele lichaamsprocessen minder goed verlopen. Met als gevolg dat op den duur allerlei gezondheidsklachten ontstaan.

Fotonentherapie vult de biofotonen in het lichaam aan en stimuleert zo alle lichaamsprocessen die nodig zijn om de gezondheid te herstellen. Het activeert het natuurlijk vermogen tot zelfherstel.

Integral Laser System ILS 512
Bij de Integral Laser System ILS 512 wordt de medicamentenconsole ingezet. De medicamentenconsole breidt het therapiesignaal uit met de informatie van medicamenten, zoals onder andere nosoden, miasma’s en co-infecties. De wetenschap dat substantie en energietrillingen identiek zijn aan elkaar wordt toegepast bij deze overdracht van medicamenten. De overdracht van informatie is het meest effectief middels licht. Immers, in het lichaam is licht ook het belangrijkste medium voor informatieoverdracht. De informatie van vele soorten medicamenten kan zo naar de lichaamscellen getransporteerd worden.

dsc_6654-bewerkt

Behandeling
Met de ILS 512 wordt de gehele achterzijde en voorzijde van het lichaam behandeld. De behandeling wordt altijd toegepast op de blote huid. Het gehele lichaam kan zo de energie en informatie van het licht opnemen.

Optimale stimulatie
– behandeling van het totale lichaamsoppervlak
– gelijktijdige toepassing van infrarode laser en rode led
– gelijktijdige toepassing van fotonen en magneetveld

Magneetveldring
De magneetveldring breidt het therapiesignaal uit met magneetveldtherapie. In de ongestoorde natuur stimuleert het magneetveld van de aarde continu het functioneren van het lichaam. Magneetvelden polariseren de moleculen in het lichaam en ordenen zo de weefselstructuren. Het aardmagneetveld pulseert met hetzelfde frequentiespectrum als het zonlicht. De therapie stimuleert de biochemische processen in alle cellen. In het bijzonder wordt de afvoer van afvalstoffen door het lymfestelsel geactiveerd. Het gelijktijdig toepassen van fotonen en magneetvelden werkt synergetisch.

Voor jong en oud
Zowel volwassenen als kinderen kunnen fotonentherapie ondergaan.

Welke gezondheidsproblemen
Fotonentherapie versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Dit maakt deze therapie bij diverse gezondheidsproblemen inzetbaar. Aandoeningen die zich vaak voordoen in de praktijk zijn: chronische vermoeidheid, pijnklachten en onverklaarbare lichamelijke klachten.

Andere voorbeelden van aandoeningen zijn:

• Spier- en gewrichtsklachten
• Zenuwstelsel stoornissen
• Aandoeningen longen en luchtwegen
• Hormoonstelsel stoornissen
• Maag-darm aandoeningen
• Aandoeningen nieren en urinewegen
• Hart- en vaatziekten
• Huidaandoeningen
• Infectieziekten
• Ziekte van Lyme
• Depressiviteit
• Slaapproblemen
• Verwondingen en sportblessures
• Herstel na ziekte, operatie, ongeval

Aantal behandelingen
Een intensieve behandeling resulteert in sneller herstel van uw gezondheid. Gedurende de eerste 4 tot 6 weken geldt als richtlijn 1 behandeling per week. Afhankelijk van het verloop van uw herstel wordt de behandelfrequentie verminderd en afgebouwd.

Vaak merkt u al na 1 behandeling een verbetering van uw gezondheid.
Meestal zijn er 5 tot 15 behandelingen nodig. Dit is natuurlijk afhankelijk van de duur en ernst van de klachten.

Herstelproces
Na de behandeling kan de activering van herstelprocessen zich in verschillende reacties uitten:

– activatie van het zelf herstellend vermogen
– toename van immuunreacties
– optimalisatie van stofwisseling
– stimulatie van alle lichaamscellen
– verbetering van mentaal-emotionele conditie

Hiernaast kan er een tijdelijke verergering van de klachten voorkomen. U kunt zich ‘grieperig’ voelen of wat vermoeider voelen dan voorheen. Alle reacties kunt u echter beschouwen als genezingsreacties; het zelfgenezend vermogen is namelijk geactiveerd en herstelt de verstoorde balans in uw gezondheid.

Het gebruikte therapieapparaat produceert licht dat identiek is aan de biofotonen in het lichaam. Hierdoor ontstaan er géén ongewenste bijwerkingen.

Fotonentherapie in Nederland en België
Voor de locaties van de praktijken voor fotonentherapie in Nederland en in België kijkt u op de website www.fotonentherapie.nl.

schermafbeelding-2016-11-26-om-12-26-17

 

“Licht drijft de verschillende functies aan die we nodig hebben om überhaupt te kunnen leven.”
F.A. Popp

“We beseffen eindelijk dat licht een levensmiddel is zoals voeding,
dat verkeerd licht net als verkeerde voeding ons ziek kan maken.
En dat goed licht onze gezondheid in stand houdt.”
Dr. John Ott